Velkommen

Jeg har hele mit liv læst og læst og læst, – kan stadig for mit indre øre høre min mor sige: ‘Louise skal bare vandes og vendes efter lyset’.

I mange år troede jeg, at jeg en dag skulle være forfatter, men det ved jeg nu, at jeg ikke skal. Jeg har lært, at jeg trives bedre med at raffinere og færdiggøre, end med at starte og bygge. Jeg elsker at gøre gode ting bedre.

 

Anbefaling:
"Betalæser/redaktør på fiktion
Jeg har lige haft den mest fantastiske skriveproces i tæt samarbejde med en betalæser, som mere endte med at blive redaktør. Louise begyndte med at kommentere helt overordnet på sprog og indhold, hvad hun er begejstret for, og hvad der ikke fungerede så godt.
Manus kom frem og tilbage flere gange, efterhånden som jeg tog tingene til efterretning og skrev nye versioner af kapitler og scener.
Hele tiden var hun coachende, opmuntrende og samtidig udfordrende og konstruktiv kritisk ift. handlingen, personerne og balancen mellem show og tell.
Til sidst manglede jeg kun et enkelt kapitel, hvor hun syntes, at det var for sprogligt fjollet, og hun insisterede på, at jeg kunne gøre det bedre - at der manglede noget. SUK! Jeg skrev om og skrev længere. Ikke godt nok, men bedre. Skrev endnu mere om og lidt længere - og så kom der pludselig en scene med billede og sætninger, der ændrede alt og faktisk fik mig til at græde. Scenen står stadig og lyser. Det var magisk at opdage, at der viste sig at være et lag i historien, ligesom et billede under det øverste lag maling, som viste noget helt andet og ændrede resten af historien.
Men der manglede stadig lidt, og så fik jeg til gengæld skrevet for meget. Samme morgen som jeg skulle aflevere manus (i tirsdags) måtte jeg slette en halv side og printe de sidste 50 sider ud igen, fordi Louise syntes, at jeg skulle "slutte på den høje klinge" (hvor jeg havde skrevet for meget).
Det var simpelthen så fedt at have hende med i skriveprocessen - og frem for alt blev det en meget bedre bog!
Hermed min varmeste anbefaling af at have en betalæser, der kan gå i dybden med teksten"
A.C. Valbjørn, Forfatter